Posted on Jätä kommentti

Auton avaimen koodaaminen

Auton avaimen koodaus autossa

Auton avaimen koodaaminen tehdään autossa tai autolukkosepän pajalla

Auton avaimen koodaaminen tehdään joko autolukkosepän pajalla tai paikan päällä autossa. Autolukkoseppä voi koodata avaimen käymättä autossa, jos avaimessa sisällä oleva koodi voidaan kopioida/kloonata koodauslaitteella. Osa avaimista täytyy kuitenkin koodata autossa sisällä, jolloin autoon tehdään rinnakkainen avain, vanhan auton avaimen lisäksi. Avaimet eivät näin ollen ole toistensa kopioita, mutta toimivat molemmat samaan tapaan sekä lukoissa, että käynnistämisessä.

Auton avaimen koodaaminen kadonneiden avainten tilalle

Jos kaikki auton avaimet ovat hävineet, auton avaimen koodaus tehdään aina autossa sisällä, jolloin koodauslaite kytketään autoon ja uusi avain koodataan toimimaan autossa. Kokonaan uuden avaimen koodaamisen yhteydessä, automerkistä riippuen vanha auton avain poistuu käytöstä niin, että sillä ei enää voi käynnistää autoa tai vanhan avaimen rinnalle tehdään uusi avain. Mekaaninen osa avaimesta toimii edelleen, jolloin autoon pääsee sisään vanhalla avaimella. Jos vanha auton avain halutaan poistaa kokonaan käytöstä, auton lukot täytyy sarjoittaa uudelleen tai vaihtaa vanhat lukot uusiin.

Auton avaimen mekaanisen osan tekeminen

Auton avaimen koodaamisen lisäksi avaimeen tehdään myös mekaaninen avainosa. Mekaanisen avaimen jyrsinnumero saadaan auton maahantuojalta tai lukemalla vanhasta auton avaimesta (joissain vanhemmissa automalleissa voi olla mukana kortti, jossa on avainnumero). Jos autoa ei tuoda autolukkosepän pajalle, autolukkoseppä voi valmistaa avaimen mekaanisen osan valmiiksi, saamansa koodin perusteella ja tuoda sen mukanaan asiakkaan luokse. Näin auton avain voidaan tehdä valmiiksi asiakkaan kohteessa ilman, että asiakaan täytyy itse tulla autolukkosepän pajalle.

Auton lukkojen tiirikointi

Kun auton kaikki avaimet ovat hävinneet, autolukkosepän täytyy ensin tiirikoida auton lukot auki. Ennen tiirikoinnin aloittamista autolukkoseppä varmistaa aina, että asiakkaalla on oikeus auton käyttöön. Asiakkaan on näin ollen pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä ja oikeutensa käyttää autoa. Auton lukot saadaan useimmiten auki, ilman että niitä täytyy rikkoa. Jos auton lukko joudutaan avaamisen yhteydessä rikkomaan, rikottu lukko korvataan uudella lukolla ja sarjoitetaan samaan sarjaan muiden lukkojen kanssa, jolloin kaikkia auton lukkoja ei tarvitse uusia. Jos auton lukot on kuitenkin kuluneet ja huonossa kunnossa, on suositeltavaa sarjoittaa lukot uudellen tai uusia ne kokonaan.

Kysy lisää auton avaimen koodaamisesta
Autolukkoseppä
p. 050 384 1701
markus(a)autonlukkoseppa.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *